AND functie

Huidige situatie: Ledstrip aan trapje tussen keuken en garage.
Via een reedcontact, gekoppeld aan een VMB7IN schakelt een ledstrip aan of uit via een relais F4 (Moment (Volgen)) pas na 1 seconde open contact (dit om bouncing van het reedcontact op te vangen) . Als het centrale licht in de garage (F3) aan gaat via een andere schakelaar gaat deze ledstrip ook branden.
Dit werkt nu zoals het hoort.

Soms gebeurt het dat, door een tot nu toe onbekende reden, de ledstrip blijft branden. (Dus F4 blijft gesloten)

Doel;
Wat ik nu wil doen maar de oplossing niet vindt is het volgende:
Alles laten werken zoals het nu werkt, maar als de relais (F4) toch aangetrokken blijft zal het licht via een timer na 1 uur (in te stellen tijd) uitgaan. De tijd van de VMB7IN verhogen naar 2 of 3 seconden is geen oplossing (is al getest)

Ik heb al zowat alle timers geprobeerd maar vindt geen oplossing om dit te laten werken in combinatie met de huidige situatie. (in feite is het dus een AND functie, IF F4 =1 AND VMB7IN = 0 AND F3=0 THEN start timer)

F4=1 : ledstrip aan
F3=0 : centraal licht in de garage uit
VMB7IN = 0 : reedcontact dicht (deur toe)

Wie kan mij een oplossing geven?

Dank u.

Heb je ter inspiratie al eens de FAQ “Logische functies” bekeken? (velbus.eu > support > FAQ > Tab “Producten” > Velbuslink). Hier staat o.a. een mogelijkheid in voor een AND-functie.

Begrijp ik het goed dat je van de VMB7IN naar F4 twee acties hebt, nl. 104 “Moment (volgen)” en 505 “Uitschakelvertraging”? Moment (volgen) acties zou je beter niet mengen met andere soorten acties. Het lijkt me dat je beter zou zijn met enkel de actie 504 “Aan wanneer oorzaak sluit en vertraagd uit wanneer oorzaak opent”.
Misschien is daarmee het probleem opgelost dat de ledstrip blijft branden…

Dat laatste had ik ook al getest, maar dan gaat het licht altijd vertraagd uitgaan en dat was niet de bedoeling.