Dampkap

Goeienavond,

Voor onze keuken hebben we een aparte motor op onze dampkap (500W) die via een dimmer op 0-10V uitgang van ons systeem aangesloten. Nu heb ik ook een kwh-meter op de inductiekookplaat en het stopcontact voor de frietpot. Kan je zondermeer 4 ingangen van de vmb7in parallel aansluiten of moeten daar diodes tussen of nog beter optocouplers? Het is namelijk de bedoeling om de motor van de dampkap in 4 snelheden te laten meedraaien met de hoeveelheid vermogen gemeten wordt. Is het ook mogelijk om ongeacht de stand de 1e seconde de motor op volle snelheid te laten draaien (voor inschakelstroom te beperken ) en daarna te verminderen?
Hopelijk was de uiteenzetting beetje duidelijk. …
Mvg,
Tim

Volgens mij kan je meerdere ingangen parallel aansturen, maar daar moeten de echte specialisten duidelijkheid over brengen.

Als ik het goed voorheb wil je de pulsen tellen van de kwh en zo het verbruik weten.
En dan afhankelijk van het verbruik de dimmer uitgang aansturen.
Klinkt mooi, maar ik denk niet dat je dat via de standaard velbus mogelijkheden gaat kunnen omdat je het verbruik niet als input kan gebruiken.
Alternatief is dit extern regelen via openHAB (ik kan je helpen met dit koppelen) of openRemote (kan standaard met Velbus gekoppeld worden maar is naar mijn mening nogal ingewikkeld).

Stef

Je kan toch alarm instellen vanaf een bepaald vermogen bereikt je een actie kan koppelen? Vandaar 4 ingangen, elk een ander vermogen en andere stuurspanning (vb: 2,5 5 7,5 en 10v). Dan nog tijd instellen dat hij beetje naadraaid. Maar weet nog niet direct hoe ik de 1e seconde vollen bak kan laten draaien. …

Je kan inderdaad op de 7IN alarmniveau’s instellen, het kanaal zal dan ingedrukt worden van zodra de drempel overschreden wordt en daar kan een actie aan gekoppeld worden.
De 1e seconde op vol vermogen draaien kan op verschillende manieren. Als algemene strategie kan je denken aan bv. tegelijk een herstartbare timer van 1s te laten lopen op een virtueel relais, of een timer met 1s inschakelvertraging. Dit virtueel relais zal dan van toestand veranderen na de 1e seconde, en van daaruit kan je verder.
Een andere piste kan zijn geforceerd aan of uit gedurende 1s, of onderdrukken gedurende 1s.
Misschien kan je in die richtingen eens proberen iets uitwerken, als je er niet uit geraakt, laat het hier maar weten en dan denken we verder…

En je mag inderdaad die ingangen gewoon parallel aansluiten. Zolang het pulsen betreft of spanningsloze contacten is er geen probleem.