Detectir

Ik zit met een kantoorgebouw waar de buitenverlichting automatisch gestuurd word met de buitendetector via het schemerkanaal als het donker word maar de shemerschakelaar zou maar mogen kunnen werken van 07.00 tot 22.00 het is nutteloos van de verlichting snachts te doen branden weet iemand hoe je een tijdprogramma kan steken op de dark output

Als je naar de config gaat van de sensormodule, tabblad “Programma’s”, kan je programmastappen maken om de uitgang “donker” te vergrendelen om 22u en te ontgrendelen om 7u. Zolang de uitgang vergrendeld is, zal hij geen signalen meer op de bus zetten.


En als de verlichting nog brandt om 21.59 en je programmeert de vergrendeling om 22.00 zal de verlichting dan ook uitvallen om 22.00?

Dat hangt ervan af hoe je de actie gemaakt hebt tussen je kanaal “donker” en je uitgangskanaal (verlichting).
Als je bv. de actie “Moment” gebruikt, dan zal het licht onmiddellijk mee uit gaan. Gebruik je een timer, dan zal de timer uitlopen en daarna zal het licht uit gaan.
Gebruik je bv. de actie “aan” (wat normaal gezien niet het geval is, maar het kan in theorie), dan zal het licht gewoon aan blijven.