Doorbird compatibility

Ik heb een velbus installatie in huis en moet mij nog een videofoon aanschaffen.
Ik heb vernomen dat de doorbird (VMBVP01S) en (VMBVP01F) compatibel zijn met velbus.
zijn dit de enige modellen van doorbird die compatibel zijn met velbus ? of kan ik ook uit andere modellen kiezen, ik zou eerder voor een (D1101V of D201 - https://www.doorbird.com/en/buy) willen gaan omdat die iets goedkoper zijn en er niet slechter uitzien.
Heb zelf al met doorbird gebeld maar daar konden ze niet antwoorden op deze vraag.

Enige hints/tips van mensen die hier ervaring mee hebben ?

Met vriendelijke groeten,

Jo

Dag Jo,

Dat hangt er eigenlijk een beetje vanaf wat je ermee wil doen en wat je onder die compatibiliteit verstaat.
Meestal hebben deze systemen hun eigen App waarmee je kan opnemen en dergelijke.
Dan heeft het weinig meerwaarde dat deze gekoppeld wordt aan je domotica.
Daarnaast kan het wel leuk zijn, moest er een poort open gaan of een licht aanspringen bij het bellen.
Dat kan vaak ook via een contactje gekoppeld worden.

Wat bijvoorbeeld wel zou kunnen is via een OpenHab verbinding zaken laten communiceren met elkaar.

Maar ben hier zelf ook (nog) geen specialist in. :roll_eyes:

Hopelijk je hiermee een klein beetje mee op weg te kunnen helpen.

Ik plak hieronder even de inhoud van de nieuwsbrief die we hieromtrent onlangs verstuurd hebben:

VELBUS UPDATE - VMBVP01 einde reeks / Honeywell Home ® deurbellen integreren

Beste,

De VMBVP01-reeks videofoons ( VMBVP01S en VMBVP01F ) is einde reeks. De verkochte exemplaren blijven we vanzelfsprekend ondersteunen, ook in de toekomst.

Voorlopig is er nog geen rechtstreekse opvolger voor deze videofoons in het Velbus gamma. We ontwikkelen een nieuwe, toekomstgerichte videofoonoplossing die gebruik zal maken van de Signum IoT gateway voor de koppeling met Velbus. Van zodra daar meer nieuws over is, laten we dit weten via dit en andere kanalen.

De originele Doorbird versies van deze videofoons (dus zonder Velbus component binnenin) zijn nog in beperkte stock te verkrijgen als VMBVP1’DE en VMBVP2’DE , resp. aan €399 en €549 SRP (bruto) incl.BTW. Deze kunnen op het Velbus bussysteem aangesloten worden door de uitgangen van de videofoon aan te sluiten op een Velbus ingangsmodule VMB8PBU of VMB7IN . De functionaliteit van deze oplossing is vrijwel gelijkaardig aan die van de VMBVP01-reeks.
Indien gewenst kan deze oplossing ook gebruikt worden voor andere Doorbird videofoons (elders verkrijgbaar), of videofoons van andere merken met gelijkaardige uitgangen.

Tegelijk willen we ook even wijzen op een interessante mogelijkheid om deurbellen van Honeywell Home ® te integreren in Velbus . Sluit een bedrade belknop aan op een Velbus ingangsmodule VMB8PBU of VMB7IN , en de Honeywell Home DCP917S omvormer op een Velbus relais (i.p.v. op een drukknop). Hiermee kan een uitgebreid gamma aan draadloze deurbellen zeer eenvoudig aangesloten worden en perfect aangestuurd door Velbus, incl. lichtsignalen op Edge Lit bedieningsmodules bij aanbellen, programmastappen, en meer interessante Velbus features.

Met vriendelijke groeten,
het Velbus team

Beste,

De DoorBird versie met velbus is al een tijd niet meer leverbaar.
Dus ik kocht me zelf (misschien iets te enthousiast) een doorbird D1101V.

Het plan was om de relais uitgang te koppelen aan een VMB7IN module en zo een belsignaal en mijn Edge Lit bedieningspanelen mee aan te sturen.

Ik stel nu vast dat de doorbird maar 1 relais uitgang heeft en deze enkel bedoeld is op een slot mee aan te sturen, dus ben ik hier niet veel mee

Mijn installatie is voorzien van een SIGNUM.
Is er een mogelijkheid om deze 2 op een eenvoudige manier met mekaar te laten samenwerken of is het voor mij volledig onbekende Openhab de enige oplossing?

Alvast bedankt

Groetjes Bob

Het is mogelijk dat een koppeling tussen Velbus en Doorbird beschikbaar is via onze Velbus Signum IoT Gateway met het HomeAssistant platform. Meer informatie hieromtrent vind je op de HomeAssistant website. (Echter zal Velbus hiervoor geen ondersteuning geven.)