Geen verbinding tussen computer en velbus

Ik krijg geen verbinding met Velbus. ‘Verbinden’ is niet klikbaar.
Nochtans is alles aangesloten en geïnstalleerd.
Ook een nieuw project aanmaken lukt niet.
In ‘Apparaatbeheer’ schijnt er wel een verbinding te zijn met de module. Ook hoor ik het dingdong geluidje bij het insteken van de USB stekker.

Wat kan het probleem zijn?

  1. Welke versie van Velbuslink gebruik je (staat bovenaan in het programmavenster)?
  2. “verbinden” wordt pas beschikbaar nadat een project geopend of aangemaakt wordt. Wat gebeurt er exact wanneer je een nieuw project probeert aan te maken?

Zie foto in deze link.

uploadarchief.net/files/download/velbus1.jpg

Waar je “Thuis” gezet hebt, moet eigenlijk een volledig pad en bestandsnaam komen.

Helemaal rechts in het invulveld staat een icoontje met een vergrootglas. Als je daarop klikt, kan je een map kiezen en een bestandsnaam invoeren, dat is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier.

Dankje wel. Het werkt en de installatie is al deels geprogrammeerd.

Als ik met 1 toets verscheidene lampen wil aandoen, moet ik dan van die toets herhaald slepen naar de relais? Of is er een korter trucje?

Elke actie moet apart aangemaakt worden. Voor “alles aan” en “alles uit” is er een wizard (toverstafje bovenaan), zoniet één per één.
Je kan wel acties kopiëren van het ene kanaal naar het andere, door te slepen en Ctrl in te duwen tijdens het slepen. (Enkel tussen gelijksoortige kanalen natuurlijk).

Het is al goed gelukt tot hiertoe.
Maar met de VMBGP4PIRB heb ik een probleem.

Er staat :
-Dark Light Output
-Motion Output
-Light Depending
-Absence Output.

Hoe knoop ik dat samen zodat het licht aangaat als ik in het donker binnenkom, en 30sec brandt tot ik iets anders heb ingeschakeld?

Op de [FAQ sectie van velbus.eu](http://www.velbus.eu/support/faq/) staan heel wat voorbeelden uitgewerkt die je genoeg inspiratie zouden moeten kunnen geven.
Afgezien daarvan is er ook de Installatiegids (www.velbus.eu > rechter zijbalk) en de downloads bij de modules (www.velbus.eu > support > downloads). Ivm met je specifieke vraag kan je ook eens kijken in de handleiding bij de VMBPIRM.