HISv2 of Signum

Kan iemand mij vertellen wat in de praktijk het verschil is tussen de HISv2 en de Signum? en met name de verbinding met andere systemen zoals HUE en Home Assistant?
Ik zag staan dat de HISv2 ook vanuit de Mac (browser) te bedienen is? is dat zo? en moet bij de HISv2 nog apart software aangeschaft worden?

Het grootste verschil is dat de Signum door Velbus/Velleman zelf ontwikkeld wordt, terwijl Home Center door derden (Stijnen Solutions) wordt ontwikkeld en beheerd. Vanuit Velbus hebben wij dus direct de Signum roadmap, ontwikkeling en bugfixes in de hand. Dat is niet het geval bij Home Center, waar Stijnen Solutions dit zelf beheert.

Verder zijn er ook natuurlijk grote verschillen in architectuur, en op termijn zullen de features ook steeds verder uit mekaar groeien waarschijnlijk. De Signum is onder de motorkap gebaseerd op OpenHab (met heel wat custom software bovenop weliswaar) en kan op dat vlak dus mee profiteren van, en bijdragen aan, de OpenHab community efforts. De Signum zal dan ook gaandeweg sterk inzetten op IoT koppelingen.

Verder zijn er ook verschillen in prijsstructuur.

Er zijn uiteindelijk heel wat verschillen, het is een kwestie van persoonlijke afweging.