Plots geen verbinding meer met openhab en velbuslink

plotseling kan ik geen verbinding meer maken via de openhab (tablet en gsm) om de installatie te bedienen.
Ik heb geprobeerd om te verbinden met velbuslink en zo te zien of er bepaalde updates nodig waren.
Dit lost het probleem meestal op maar het programma is de laatste versie.
Ook kan ik geen verbinding meer maken via velbuslink.
Deze geeft telkens de melding “een onverwachte fout is opgetreden, we hebben uw verbinding met de bus verbroken”.
Heeft iemand hier een verklaring/oplossing voor aub?
Alvast bedankt!

Can you check that the machine you’re running openHAB on is still alive?

You don’t say how you connect Velbuslink to your network, is that via a TCP server on the same machine?


Kun je controleren of de machine waarop je openHAB draait nog in leven is?

Je zegt niet hoe je Velbuslink op je netwerk aansluit, is dat via een TCP-server op dezelfde machine?

sorry voor de late reactie.

Het probleem had zichzelf opgelost.
Dit was in orde voor een hele tijd, tot nu…

ik snap niet goed wat je met machine bedoeld? dit is een tablet/smartphone/laptop.
deze werken allemaal nog op zichzelf maar kunnen enkel de verbinding niet maken.

-de verbinding maken via de laptop is met de “netwerkverbinding (tcp/ip)”
deze geeft weer dat de er een onverwachte fout is opgetreden en de verbinding is verbroken.
-de verbinding maken via tablet/smartphone gebeurd door een ip-adres in te geven in de browser.
deze geeft weer dat de verbinding met lokale server mislukt is en er geen externe server is
geconfigureerd.

hopelijk is dit genoeg informatie