Signum IP Module apps / VMBUSBIP / VMBRSUSB (configuratie modules)

Beste,

Ivm de nieuwe IP module die in development is nog (Signum).
Zal hier ook een iOS / Android app voor gemaakt worden? Dit om de concurrentie aan te gaan en wat bij te benen op Niko Home Controll II, met hun moderne layout via Touchscreen module en apps?
Of is dit niet echt de bedoeling van de IP module?

Bedankt alvast!

Hier komen inderdaad apps voor.

1 Like

Bedankt voor de info! Ik kijk uit naar die module!

@Velbus345
Bijkomend vraagje: zal deze module ook de configuratie module vervangen?
m.a.w.: zal met deze module ook geconfigureerd kunnen worden via VelbusLink of moeten we hier de configuratie module nog extra altijd extra voor bij installeren?

We zijn een nieuwe Velbus installatie aan het samenstellen en zien dat er een nieuwe configuratie module zal komen binnenkort (VMBUSBIP). We twijfelen of we moeten wachten op deze module om ooit over IP te kunnen converteren of niet. Indien het met de Signum mogelijk zal zijn, kunnen we nu perfect nog de VMBRSUSB installeren , zodat achteraf IP mogelijk is via de Signum. Indien niet, dan wachten we best even op de nieuwe module.

Ik veronderstel dat we met de nieuwe module inderdaad over IP kunnen configureren en dat er niet bedoeld wordt dat men rechtstreeks een Ethernet kabel moet aansluiten.
Dus:
VMBRSUSB = Module --> USB --> PC
VMBUSBIP = Module --> USB --> PC of Module --> Ethernet --> IP (router/access point) --> Ethernet --> PC

of zal het niet over IP werken maar gewoon data via rechtstreekse kabel aansluiting?

Dag Bubli,

Het zal niet langer nodig zijn om een VMBRSUSB te installeren wanneer er één VMBSIG of VMBUSBIP in de installatie zit. Deze modules vereisen wel om een ethernet kabel aan te sluiten die verbonden is met een router of access point. Het komt neer op het volgende:
VMBUSBIP = Module --> Ethernet (kabel) --> IP (router/access point) --> Ethernet (wireless) --> PC
Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om via USB te werken. (Vergelijkbaar zoals de VMBRSUSB nu werkt.)

Met één van deze modules zal het mogelijk zijn om de Velbus installatie te configureren via VelbusLink over ethernet.

Je kan nu nog perfect een VMBRSUSB module installeren om deze dan later te vervangen door een VMBSIG. De DIN dimensie van beide modules is wel 4 modules.

Met vriendelijke groeten,

1 Like

Bedankt voor het duidelijke antwoord.
Lijkt me dan wel interessant om nu even te wachten nog voor de VMBUSBIP.
Enig idee vanaf wanneer die beschikbaar zal zijn? Op my-smarthome.be staat “vanaf juni 2019” ?

Alvast bedankt!

Exacte datum voor de VMBUSBIP is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk augustus zijn.

1 Like

Is het met de komst van de VMBUSBIP en de nodige apps ook mogelijk om je Velbus installatie te bedienen via de Google Home?

De VMBUSBIP is enkel een configuratiemodule voor USB en voor IP (LAN). Dus eerder vergelijkbaar met de VMBRSUSB, maar dan ook connectie via de LAN. (Met daarbij ook nog tijdsbackup bij stroomuitval, maar dit terzijde).
Wat jij wil ligt meer in de lijn van de VMBSIG (Signum server), die op dit moment in ontwikkeling is. Deze zou dit op termijn eventueel kunnen, maar in de eerste versie in ieder geval (nog) niet. Of en wanneer er een Google Home connectie zou in komen, ligt echter niet vast.