Sigumsignum status

Hey,

de signum is nu meer dan een jaar beschikbaar kan er ene update komen over de status van het project?

  • wanneer komen er andere bindings?
  • wanneer komt er een update voor de android app? deze is enorm traag en niet gebruiksvriendelijk. inloggen duurt enkele seconden en dat is voor zo een app niet echt de bedoeling.

Zoals je kan zien aan de frequente updates van de Signum, zijn we via een continu verbeterproces de app steeds gebruiksvriendelijker aan het maken. De feedback van onze gebruikers staat daarbij centraal, dus we appreciƫren elke input welke helpt om de gebruikservaring te verbeteren.

Ook het platform (bij de Signum OpenHAB) wordt daarbij regelmatig tegen het licht gehouden om te kijken of dit nog steeds aan de noden van een gebruiksvriendelijk platform voldoet. Hierbij is sinds kort de beslissing genomen om over te schakelen naar HomeAssistant. Dit platform is de laatste jaren sterk gegroeid en bevat (oa.) een sterke thermostaat integratie, naast duizenden andere integraties. De bovenstaande use case is veel eenvoudiger uit te werken met HomeAssistant in vergelijking met OpenHAB, wat onze beslissing enkel bekrachtigd om in deze richting verder te werken.

De uitrol van een Signum gebaseerde HomeAssistant versie heeft momenteel nog geen release datum.

Ook de bestaande Signums zullen dan overgezet worden naar een HomeAssistent versie neem ik aan?

De bestaande Signums zullen inderdaad overgeschakeld worden. We gaan dit wel niet automatisch laten verlopen omdat de user interface er anders zal uitzien. De klant kan zelf het update proces initiƫren wanneer de update ter beschikking is.

Beste,

Wat kan ik hieronder verstaan met de overschakeling naar HA?

Mvg