Time sync met Home Assitant

Installatie is met een Signum met daarop de Home Assistant-app. Vandaag na een spanningsuitval was natuurlijk de clock van het Velbus-deel uitgevallen (op een VMBELO) en bijhorend ook alle tijdsgestuurde acties. Dacht toen “rap” een knop te maken in HA om de Velbus-clock te sync-en net zoals vanuit VelbusLink, maar niks gevonden. Op de HA-forums vind ik de ‘service’ velbus.sync clock maar die is niet te vinden in de HA-app. Wordt dat niet ondersteund vanuit de Velbus-HA??
Andere (theoretische) mogelijkheid zou zijn om op een Velbus-knop zo in te stellen dat die de sync-actie uitvoert en die knop dan te activeren via HA, maar die actie vind ik in VelbusLink ook niet. Er is enkel de manuele aanpassing op de VMBELO of het inloggen in VelbusLink en daar de “Sync clock” gebruiken.
Enig advies hierover?

In een Signum met HomeAssistant erop kan je links in de sidebar kiezen voor “Velbus”. Dan bij lokale velbus gateway kiezen voor het klokje. Van daaruit kun je de instellingen aanpassen of onmiddelijk de tijd sturen naar de velbus installatie.

1 Like

Hoi, merci voor snelle reply. Dat was me bekend, maar de vraag was eigenlijk hoe ik de ‘service’ velbus.sync clock kan activeren vanuit HA. Eigenlijk had ik een knop willen toevoegen waarmee ik na een stroomuitval de klok kan sync’en.
En met knop bedoel ik zowel op een VMBOLED als in de HA-user interface.

1 Like

Ik heb deze toegevoegd aan de lijst van feature requests. Momenteel is die er niet omdat de Home Assistant integratie op de Signum een andere is dan die in de community gemaakt wordt.