VelbusLink 10.4.2

De laatste versie 10.4.2 van velbuslink laat zich niet installeren. Setup hangt bij beginnen van installatie. Computer Windows 10/Nederlands.

Dag Frans

Bedoel je dat het installatievenster niet tevoorschijn komt?

Zou je kunnen kijken in de tijdelijke folder van Windows of er een tekstbestand genaamd ‘Setup Log’ bestaat? Zoals ‘Setup Log 2021-01-29 #001.txt’ indien de installatie vandaag was. Indien deze aanwezig is, kan je deze in een privébericht naar mij sturen.

Je kan naar de tijdelijke folder toe navigeren door in de verkenner bovenaan %TEMP% in te typen in de adresbalk zoals dit: image

Beste, er is geen setup log bestand terug te vinden in de %temp% folder. Het Setup venster komt te voorschijn, maar blijft hangen bij: “Het voorbereiden van de installatie is gereed. Setup is nu gereed om te beginnen met installeren van VelbusLink op deze computer”. De knop installeren en het window is geblokkeerd. In de task manager staat setup als ‘reageert niet’. Idem op een andere computer. VelbusLink 10.4.1 is wel geïnstalleerd.

Beste

Aangezien de fout zich voordoet op twee computers en de vorige versie wel lukt, is dit wel vreemd. Echter kunnen wij dit hier niet reproduceren, heeft het gebruikersaccount voldoende rechten om VelbusLink te installeren?

Beste,

Setup loopt bij mij ook vast bij installatie; bij venster “Selecteer extra taken” op volgende klikken en dan is de setup geblokkeerd.

Win10 met voldoende gerbuikers rechten om te installeren, 10.4.1 lukte zonder problemen.

Log in PM aan VEL448 verstuurd.

Telkens laatste lijnen in de log:

2021-01-29 16:47:52.136 https://www.velbus.eu/downloads/velbus/01_faq/faq_velbus_vmbel_lighting_nl.pdf

Hallo Ggaljoen

Bedankt voor je log. We hebben de oorzaak kunnen achterhalen.

De oplossing voor het probleem is tijdelijk de gebruikershandleidingen niet bij te installeren, dit doe je door het vinkje uit te schakelen;

image

We plaatsen zodadelijk ook een nieuwe versie online die het probleem zal verhelpen.

Bedankt voor snelle oplossing! 10.4.3.0 loopt perfect

Handleidingen zijn niet langer in optie te selecteren.

Inderdaad, wij hebben zonet versie 10.4.3 online gezet waarin we tijdelijk de manuals hebben uitgenomen. Indien je nog 10.4.2 hebt kan je gebruiken maken van bovenstaande methode.