Vraag inzake besturing Velux

Kan het VELBUS systeem een sturing via potentiaal vrije contacten ontvangen?

IK heb nu KUX 110 als afstandsbediening en zou dit niet via die weg maar via velbus wensen te doen.

Kan dit met https://www.velbus.eu/products/view/?id=409562

? thx

Het KUX 110 systeem is een ontvanger die dan de DC motor stuurt door ompoling. Om uw Velux motor via Velbus te sturen dient U een VMB2BLE (2-kanaals module) of VMB1BLS (1-kanaals module) te gebruiken in combinatie met de ABF3CH (3-kanaals interface) (zie specs + schema’s op ABF3CH.SOLIVI.BE). Deze module werkt op spanningen tussen 12VDC en 24VDC.

Als algemeen antwoord op deze vraag: potentiaalvrije contacten kunnen op een VMB7IN ingangsmodule (in de elektriciteitskast), of een VMB8PBU (universele montage) aangesloten worden. De contacten gedragen zich dan als drukknoppen in Velbus en kunnen dan verder acties triggeren, vergrendeld en ontgrendeld worden enz…

Als het de bedoeling is om uw dc motor via gewone relais te sturen (let wel, spanning ompoling en spanningsloze stand), dan kunt ge dat met velbus relais doen, maar dan heb je geen feedback status, je kunt geen % opgeven, er zijn meerdere relais in cascade te bekabelen en het wordt bijzonder complex qua logica. Vmb2ble is hier speciaal voor ontwikkeld zodat je alle functionaliteit in die module hebt, enig probleem is dat je de ompoling niet kunt doen en daarvoor is die andere module nodig.